U toku konkursi za subvencionisanje višegodišnjih zasada voćaka, vinove loze i hmelja

Ocena korisnika:   / 0Iz Poljoprivrdene savetodavne i stručne službe u Kruševcu, podsećaju da su u toku konkursi, odnosno Pravilnici, za subvencionisanje zasnivanja višegodišnjih zasada voćaka, vinove loze i hmelja, kao i za subvencionisanje investicija u primarnu proizvodnju.

Opširnije: U toku konkursi za subvencionisanje višegodišnjih zasada voćaka, vinove loze i hmelja

Mladima na selu potrebna konkretna podrška

Ocena korisnika:   / 0Prijepolje, 9. jul 2015. godine – Državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Vlade Republike Srbije Nenad Borovčanin izjavio je danas da se poljoprivredni potencijal zemlje može iskoristiti samo ako se mladima na selu pruži konkretna podrška, pri čemu je kao rešenje predložio umrežavanje omladine, kancelarija za mlade, stručnih službi i privatnih firmi. 

Opširnije: Mladima na selu potrebna konkretna podrška

Malinari prete blokadama saobraćajnica

Ocena korisnika:   / 0IVANJICA, 19.06.2015. -Ukoliko se ne ispune naši zahtevi da cena maline bude 2,3 evra po kilogramu bićemo prinuđeni da blokiramo pruge i puteve, izjavio je danas predsednik Asocijacije "Malinari Srbije" Dobrivoje Radović.

Opširnije: Malinari prete blokadama saobraćajnica

BUCI: Od proizvodnje jagodičastog voća se može dobro živeti

Ocena korisnika:   / 0Domaćinstvo Gradimira Đurđevića iz podjastrebačkog sela Buci spremno dočekuje otkupnu sezonu bojenog voća. Proizvodnjom jagodičastog voća Đurđevići se bave više od 3 decenije i kažu da se od ovog obimnog i teškog posla  može dobro živeti.

Opširnije: BUCI: Od proizvodnje jagodičastog voća se može dobro živeti

Od kraja godine poljoprivrednicima na raspolaganju sredstva iz predpristupnih fondova EU

Ocena korisnika:   / 1

15.06.2015. -Srpskim poljoprivrednicima će od kraja ove godine na raspolaganju biti sredstva iz predpristupnih fondova Evropske unije. Sredstva će biti namenjena stabilnoj i održivoj proizvodnji, uz poštovanje uslova koji će biti definisani do kraja godine.

Opširnije: Od kraja godine poljoprivrednicima na raspolaganju sredstva iz predpristupnih fondova EU

English French German Italian Portuguese Russian