Malinari prete blokadama saobraćajnica

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 



IVANJICA, 19.06.2015. -Ukoliko se ne ispune naši zahtevi da cena maline bude 2,3 evra po kilogramu bićemo prinuđeni da blokiramo pruge i puteve, izjavio je danas predsednik Asocijacije "Malinari Srbije" Dobrivoje Radović.

On je rekao Tanjugu da dogovor malinara o ceni "crvenog zlata" za 2015. godinu sa predstavnicima resornih ministarstava i otkupljivača nije postignut, pa će proizvođači biti prinuđeni da preduzmu radikalne mere.
"U Mačvansko-kolubarskom okrugu malina se plaća od 250 do 270 dinara, a nama je ponuđeno 170 što nećemo prihvatiti", rekao je Radović.
Stav malinara i Asocijacije je da cena maline bude jedinstvena na nivou cele zemlje, a država treba da se zapita zašto taj proizvod u različitim krajevima Srbije ima drugaciju cenu, dodao je on.
Radović smatra da izvoznički lobi ima uticaj na ministarstvo poljoprivrede i trgovine zbog čega ne zauzima stav da reši ovaj gorući problem ivanjičkih i ariljskih malinara.
"Vlada treba da sagleda sveukupnu situaciju proizvođača i reši problem cene maline. Ukoliko se to ne desi blokiraćemo pruge, puteve i pristupne saobraćajnica do skladišnih centara "crvenog zlata", zaključio je Radović.

izvor:rtv.rs

Share
English French German Italian Portuguese Russian