Bruski frulaši uspešni na Saboru frulaša u Prislonici 2015.

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 



Ove godine, po dvadeset osmi put u Prislonici kod Čačka, 25. i 26. jula 2015. godine održan je Sabor frulaša Srbije „Oj Moravo“. Za najboljeg frulaša takmičili su se frulaši koji su to pravo stekli na predtakmičenjima u Žabarima, Igrošu kod Brusa, Boljevcu, Vranjskoj Banji, Sovljaku kod Bogatića, Iđošu i Gornjoj Trepči.

Na Saboru frulaša u Prislonici nadmetali su se i frulaši KUU "Kopaonička frula" iz Brusa u šest kategorija: izvorno (bez orkestra), frulaški dueti, savremeno (uz pratnju orkestra), mladi do 12 godina, mladi od 12 do 16 godina i mladi dueti.
U kategoriji do 12 godina solo frula Anastasija Rakićević osvojila je III mesto.
U kategoriji od 12-16 godina Dajana Đokić osvojila je I mesto a David Marković II mesto.
U kategoriji dueti do 16 godina David Marković i Vukašin Maksimović osvojili su I mesto, Jovan Burgić i Saška Dimitrijević II mesto i Vladica Vuković i Đorđe Vukajlović III mesto.
U kategoriji odrasli dueti Emilija Nedeljković i Ana Dimitrijević osvojile su II mesto.


Cilj manifestacije je afirmacija i popularizacija frulaštva, zaštita i čuvanje kulturnog nasleđa a tokom Sabora frulaša organizovan je bogat prateći program sa izložbama domaće radinosti, starih zanata, graditelja frula i likovnim izložbama.
Organizatori Sabora frulaša su „Turistička organizacija Čačka“, Savet Sabora i mesna zajednica Prislonica, a pokrovitelj manifestacije je grad Čačak.

N.Miljković

Share
English French German Italian Portuguese Russian