Brus - Grade se 4 MHE na magistralnom vodovodu

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

BRUS - Juče su opštinu Brus posetili predstavnici firme "HydroMARK" doo i u razgovoru sa najužim opštinskim rukovodstvom opštine Brus dogovorili o javno-privatnom partnerstvu i  izradi projektne dokumentacije za izgradnju 4 MHE na magistralnom vodovodu Vignjište - PK Stojanovići sa Peltonovim turbinama.
Firma "HydroMARK" d.o.o. iz Beograda obezbediće tim savetnika i licenciranih inženjera za izradu projektne dokumentacije. Opština Brus odnosno JKP"Rasina" iz Brusa izuzimaju se iz bilo kakvog finansijskog učešća u troškovima pripreme i izrade dokumentacije.
Ova realizacija projekta ima za cilj i doprineće povećanju zaposlenosti kao i otvaranju perspektive za izradu sličnih objekata...

Ovde je zanimljivio da se izgradnja mini hidrocentrale planira na cevovodu pitke vode magistralnog vodovoda Vignjište - PK Stojanovići sa kog se snabdevaju i vodu piju stanovnici Brusa.
Da li  treba graditi mini hidrocentralu na magistralnom vodovodu kada su stavljene zabrane na izgradnju MHE na rekama Graševki i Rasini?
Da li će pitka voda posle dodira sa Peltonovim turbinama imati ikakvog uticaja na zdravlje ljudi, stanovnika Brusa? Da li zna neko i pita li se iko to?

Treba li stanovnici Brusa da se brinu ili ne?
Hoće li neko objasniti od naših opštinskih rukovodioca o čemu se radi?
Da li još negde u svetu postoje MHE na gradskom vodovodu i kakva su iskustva?
Ko će od lokalnih političara preuzeti odgovornost ako bude posledica u budućnosti?
Da li će opozicija (ako postoji) ili onih 5 odbornika koji su glasali protiv uspeti nešto da saznaju o tome i obaveste građane Brusa, one koji žive ovde?

Kako je izgledalo donošenje i izglasavanje odluke na sednici SO Brus?
Pogledajte OVDE (klik)

N.Miljković

Share
English French German Italian Portuguese Russian