SO Brus ovlastila direktora JKP "Rasina" Brus da potpiše ugovor za izradu projektne dokumentacije mini hidroelektrane (video)

Ocena korisnika:   / 2
NajlošijeNajbolje 

BRUS - Na 7. sednici SO Brus usvojena je tačka dnevnog reda kojom se ovlašćuje JKP "Rasina" Brus - direktor da u naredna dva meseca potpiše Ugovor sa firmom "HydroMARK" d.o.o. iz Beograda, za izradu projektne dokumentacije u u svrhu objavljivanja javnog tendera izgradnje male mini hidrocentrale na magistralnom vodovodu Vignjište - PK Stojanovići.

Obrazloženje:

Firma "HydroMARK" d.o.o. iz Beograda obezbediće tim savetnika i licenciranih inženjera za izradu projektne dokumentacije. Opština Brus odnosno JKP"Rasina" iz Brusa izuzimaju se iz bilo kakvog finansijskog učešća u troškovima pripreme i izrade dokumentacije. Ova realizacija projekta ima za cilj i doprineće povećanju zaposlenosti kao i otvaranju perspektive za izradu sličnih objekata...

Ovde je zanimljivio da se izgradnja mini hidrocentrale planira na izvoru pitke vode sa kog se snabdevaju i vodu piju stanovnici Brusa. Da li je trebalo graditi mini hidrocentralu na izvoru pitke vode i magistralnom vodovodu ili na rekama Graševki i Rasini ili na nekoj od pritoka? Da li ima ikakvog uticaja na ekologiju i zdravlje ljudi, stanovnika Brusa? Pita li se iko to?Hoće li neko objasniti? Treba li stanovnici Brusa da se brinu ili ne?

Firma će uraditi projekat za mini hidrocentralu i ukoliko izgubi u tenderskom postupku, troškove izrade dokumentacije bi snosila firma koja dobije tender.  Šta će se desiti ako firma koja dobije na tenderu ne želi da otkupi projektnu dokumentaciju? Zašto nije raspisan tender pa firma koja dobije na tenderu da radi projekat?

Direktor u izjavi kaže da će na magistralnom vodovodu biti izgrađene 4 mini hidrocentrale!!! Znači li to da će biti 4 projektne dokumentacije i koliko one koštaju?

Znamo da je na 2. sednici SO Brus poništena odluka o partnerstvu opštine Brus i "MHE Pauer Brus" uz obrazloženje da je ta firma posrednik. Razmišljamo da li će  firme koje budu radile projektnu dokumentaciju biti posrednici? Najverovatnije neće jer će Opštinsko veće formirati stručnu komisiju koja će pratiti izradu i troškove projetne dokumentacije za mini hidrocentrale.

Pogledajte kako je tekla diskusija na sednici SO Brus pre usvajanja ove tačke dnevnog reda:

 Pogledajte šta na ovu odluku kaže direktor JKP "Rasina" Brus Hristivoje Antić:

Više o MHE pročitajte OVDE

Share
English French German Italian Portuguese Russian