Brus se predstavio na Sajmu turizma u Beogradu

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

Turistička organizacija opštine Brus predstavila je turističku ponudu Brusa i okoline na nedavno završenom 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, koji je održan od 19. do 22. februara 2015. godine. TO Brus je zadovoljna posetama na štandu, a ostvareni su kontakti sa turističkim organizacijama iz zemlje i inostranstva kao i poslovni kontakti.

Razgovarali smo sa direktorom TOO Brus, Zlatkom Milenković, o tek završenom 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu i njegovim utiscima.

Imate li podatak koliko je zemalja učestvovalo na ovogodišnjem Sajmu turizma?

"Na Sajmu turizma, čiji je slogan bio "Iskoristi trenutak", učestvovalo je 1.100 izlagača iz 50 zemalja sveta.  Zemlja partner 37. Međunarodnog turizma bili su Ujedinjeni Arapski Emirati. Po prvi put se sa svojim turističkim ponudama pojavila i Jamajka."

Sajam je  bio prilika za direktne susrete sa poslovnim ljudima iz sektora turizma, ugostiteljstva, hotelijerstva... Kakva je poseta bila na štandu TO Brus?

"Naš štand, štand Turističke organizacije opštine Brus, bio je veoma posećen. Od prvog dana imali smo veliki broj poseta i gostiju. Posetile su nas kolege iz mnogih turističkih organizacija kao i mnogobrojni gosti. Moram napomenuti da su nam u poseti pored ostalih gostiju bili i ambasador UAE, njegova ekselencija Džuma Rašid el Daheri kog smo upoznali sa privrednim i turističkim potencijalima opštine Brus, zatim dekan Fakulteta za sport, prof. dr Ivanka Gajić, predsednik Saveta Srba u Rumuniji g-din Ognjan Krstić, Biljana Cincarević i drugi. Sa mnogima smo ostvarli poslovne i turističke kontakte.



Sajam je bio prilika i da potpišemo Memorandum o saradnji sa Fakultetom za sport Beograd. Memorandum o saradnji u ime Fakulteta za sport potpisala je dekan prof. dr Ivanka Gajić. Saradnja se odnosi na promociju i razvoj sportskog turizma opštine Brus, zajedničko organizovanje sportsko rekreativnih kampova i druge zajedničke aktivnosti.


U poseti nam je bio i predsednik Saveta Srba u Rumuniji, g-din Ognjan Krstić, sa kojim smo postigli dogovor o promociji potencijala turizma opštine Brus u u Temišvaru. Promocija će biti pred početak letnje sezone, tačnije u aprilu mesecu ove godine.
Da napomenem da je štand Turističke organizacije Brus posetio i predsednik Opštine Brus, Slobodan Vidojević, sa svojim saradnicima.


Ugostili smo i veliki broj novinara i televizijskih ekipa. Veoma nas je obradovala poseta učenika Srednje škole Brus kao i poseta naših koji žive van Brusa. Na ovogodišnjem sajmu smo imali i brojniju posetu naših  studenata.  



Poslednji dan Sajma turizma održan je pod sloganom „Taste Serbia“ i bio je osmišljen kao zajednički nastup domaćih TO i sveobuhvatna prezentacija turističke ponude Srbije. Na štandu TO Brus Udruženje žena Brusa izložilo je hranu pripremljenu na tradicionalan način, a sve su upotpunili frulaši svojim nastupom."



Kakva je Vaša ocena nastupa na 37. Sajmu turizma u Beogradu?

"
Smatram da je Turistička organizacija Brus iskoristila trenutak, kako glasi i moto ovogodišnjeg sajma, i na pravi način predstavila svoju ponudu. Zahvaljujem se svojim saradnicama Ani i Slavici kao i svima koji su posetili štand TO Brus i doprineli promociji turističkih potencijala opštine Brus.”

Fotografije pogledajte OVDE(klik)

N.Miljković

Share
English French German Italian Portuguese Russian