Investicioni radovi na Kopaoniku teku po planu

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje Kako se već godinama priča Kopaonik je veliki potencijal za razvoj opštine Brus ali se do skoro od priča nije daleko otišlo. Zamolili smo direktora Direkcije za izgradnju opštine Brus, Gorana Milovanovića, da prvom prilikom pođemo do Kopaonika kako bi na licu mesta videli eventualne lokacije za investitore i investicione radove koji su u toku.

Povod za put prema Kopaoniku bio je sastanak sa rukovodstvom NP "Kopaonik" i dogovor oko buduće saradnje. 

Na putu prema Kopaoniku svratili smo i videli kako napreduju završni radovi na nedavno asfaltiranom putu prema selu Livađe. Trenutno se radilo na sređivanju podzida kao i na uređenju samog putnog pravca. Inače asfaltni put vodi do centra sela a planiran je i kao jedna od veza prema budućem TC Gočmanci.

 

Svratili smo i do lokacije na Rendari gde je završetak kanalizacione mreže čiji početak je ispod hotela Srebrnac. Postavljene su cevi, urađene šahte a ostalo je da se uradi pristupni put kako bi se počelo sa izgradnjom pogona (fabrike) za preradu odpadnih voda.
Izgradnja kanalizacione mreže a uskoro i vodovoda doprineće da zainteresovani investitori dođu i krenu sa izgradnjom turističkih, sportskih i rekreativnih objekata.Na lokaciji Srebrnac u neposrednoj blizini početka izgrađene kanalizacione mreže zatekli smo radnike koji su radili iako je bilo prohladno, što im nije smetalo, jer su i na ovoj lokaciji završni radovi u toku.Postavljen je celokupan cevovod u dužini od 4.200 metara koji je planiran ovim delom radova. Trenutno se postavljaju penjalice, mažu spojevi unutar šahti i rade se završni radovi - postavljanje prstena, ravnjanje i uređenje terena.Stigli smo i do direkcije NP "Kopaonik" na zakazani sastanak. Kako nam je rekao direktor JP Direkcija Brus, Goran Milovanović, prvi korak je razgovor, saradnja i dogovor sa rukovodstvom NP "Kopaonik" jer je većina lokacija za buduće investitore baš u okviru NP. U NP "Kopaonik" rekli su da su veoma su zadovoljni što je promenjena trasa izgradnje kanalizacione mreže na Srebrncu i time izbegnuta seča šume. Raspoloženi su kao i uvek za saradnju i nadaju se da uskoro održe još sastanaka odnosno susreta na kojima bi se dogovorili i rešili neke nejasne situacije ako budu postojale.
Posle ovih dogovora sledeći korak je, najverovatnije zajednička, poseta regionalnim i državnim institucijama.Nismo propustili da u povratku, na lokaciji Jaram, obiđemo i vidimo u kojoj fazi izgradnje je "Nacionalna kuća Brus".Trenutno se izvode radovi u unutrašnjosti objekta a objekat bi trebalo da bude u funkciji 2015. godine. U povratku sa Kopaonika napomenuto je da se razmišlja da se uskoro organizuje prezentacija potencijala Kopaonika odnosno lokacija Jaram, Srebrnac i Rendara.

Brusonline

Share
English French German Italian Portuguese Russian