Brus - Opština Brus uključena u projekat vredan 26 miliona €

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Krajem prošle nedelje u Sali opštine Brus Mirjana Stanković i Mirjana Golubović ispred konsultantske kuće DCG (Development Consulting Group) iz Beograda, održale su sastanak sa privrednicima, poljoprivrednicima, medijima i udruženjima sa teritorije opštine Brus.

Kroz naredne tri ili četiri godine sprovodiće se projekat u koji će biti uključena i opština Brus. Kroz ovaj projekat biće obezbeđena određena sredstva za jačanje ekonomskog razvoja opštine Brus. Radi se o projektu čija je vrednost 26 miliona evra i uključene su 34 opštine. Moći će da se finansiraju projekti infrastrukture, komunalnog razvoja ali i neki specifični projekti koji se tiču jačanja konkurentosti i razvoja potencijala opštine.

Ovo je drugi sastanak. Prošli put je razgovor vođen sa radnicima lokalne samouprave a sada je cilj razgovor sa privrednicima, poljoprivrednicima, medijima i udruženjima(NVO).

Na prvom delu radnog sastanka, sa privrednicima, bilo je prisutno destak privrednika sa teritorije opštine Brus. Većina onih koji su obavešteni i pozvani su došli.

Kada su poljoprivredna gazdinstva u pitanju bilo je oko dvadesetak prisutnih.

Na delu sastanka za medije prisutni su bili JP RTV Brus i BrusONLINE (nije bio pozvan ali je ispratio sva tri sastanka). Ispred udruženja bili su prisutni NVO Lokalna Kuća Razvoja i udruženje Info Centar.

Čule su se od strane predstavnika DCG veoma zanimljive i korisne informacije u vezi konkursa  i konkursne dokumentacije.

Zanimljivo je da je bio mali broj prisutnih a da su pojedini rekli da su kasno obavešteni – neki čak i par sati pred početak sastanka. BrusONLINE je i ovaj put slučajno saznao za ova dešavanja ali je ispratio sva, u cilju obaveštavanja građana opštine Brus. Ono što smo mi primetili jeste to da je imalo prostora i trebalo je pozvati bukavlno sve firme sa teritorije opštine Brus kao i druge subjekte. Ovako ispada da su pozivi bili upućeni selektivno. Što se medija tiče saznali smo da JP RTV Brus iz budžeta opštine ima predviđenih 17 miliona  dinara a BrusONLINE 0 (nula) dinara. Iako je ovakav odnos, nepovoljan za BrusONLINE, ipak se trudimo da radimo koliko možemo pa i više od toga.

Nadamo se da će za sledeći sastanak organizator (Opština Brus i NVO LKR (Lokalna Kuća Razvoja)) obavestiti i pozvati na vreme sve subjekte opštine Brus i svima pružiti šansu da učestvuju u ovom programu i projektu. BrusONLINE će pokušati da stupi u kontakt sa DCG i obavestiti sve o sledećim susretima koji treba da se organizuju u opštini Brus.

Pogledajte sledeće linkove i u meniju KONKURSI potražite konkurse koji su zanimljivi za Vas:
www.narr.gov.rs
www.mfp.gov.rs

U slučaju da Vam je potrebna neka informacija obratite se BrusONLINE na mejl : Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. - pokušaćemo da saznamo i obavestimo vas.

N.Miljković

 

Share

Komentari   

 
0 #3 Therese 03-06-2017 10:09
Exactly what I was looking for, thanks for posting.


My webpage foot pain ball: http://abashedearnings07.exteen.com/20150814/hammer-toe-pain-reduction
Citat
 
 
-1 #2 Хаос. 27-08-2013 12:25
Прво,зашто мислите да сте требали пре других да будете на јубилеју те медијске куће као званице....Пре ових "наших новопечених стручњака" сигурно јесте. :-) Друго,за све се обратите "стручњаку" Гавриловићу,он покрива и привреду,и пољопривреду,и спорт,и културу,и медије,свезнали ца "наша"... и котлиће наравно. :cry:
Citat
 
 
0 #1 Sandra Milanovic 27-08-2013 07:49
Kao i vi tako ni ja kao jedan od najstarijih preduzetnika u Brusu,radimo od 1997 godine bez prestanka,nismo pozvani na ovaj sastanak kao ni na jedan do sada bilo ko da je organizovao i po bilo kom pitanju.Cak ni RTV BRUS nije nasla shodno da nas pozove na proslavu svog jubileja iako mislimo da smo to pre mnogih zasluzili.Tako da nemate razloga za tugovanje jer nismo mi izgubili vec oni sto nas ignorisu .Ali otom potom.
Citat
 

Dodaj komentar. (Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija sajta ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.)


Sigurnosni kod
OsvežiPoslednji komentari

English French German Italian Portuguese Russian