U Brusu održana javna prezentacija podrške razvoju mikro biznisa Srbije

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 



Brus, 17.07.2015. Danas je u prostorijama opštinske uprave u Brusu održana još jedna javna prezentacija projekta „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“. Ovaj projekat "Help" sprovodi u saradnji sa opštinom Brus a prethodne prezentacije su održane 15. i 16. juna 2015. godine.
U okviru projekta u Brusu će biti podržano najmanje 15 korisnika u njihovim namerama za započinjanje ili razvoj poslovnih delatnosti, donacijom u opremi prosečne vrednosti u iznosu od 2.400,00 evra, uz poslovne i stručne obuke, monitoring i mentoring podržanih delatnosti. 

Obaveze podržanih korisnika, sa kojima budu potpisani ugovori o donaciji, su registracija poslovne delatnosti, pohađanje poslovnih obuka, učešće 20% od vrednosti donacije i obavljanje 15 časova rada za dobrobit lokalne zajednice.
Rok za podnošenje prijava je 27. jul 2015. a prijavni formulari se mogu preuzeti u kancelariji za lokani i ekonomski razvoj koja se nalazi u potkrovlju zgrade opštine Brus.

Projekat „Podrška razvoju mikro biznisa u Srbiji“, Help sprovodi uz finansijsku podršku nemačke vlade, a sufinansiraju ciljni gradovi i opštine Brus, Kuršumlija, Leskovac, Vladičin Han i Vranje. Ukupna vrednost projekta je 274.800,00 evra, vrednost dela projekta u Brusu iznosi 43.389,47 evra, dok je učešće Opštine 10.800,00 evra.
Cilj projekta je podrška održivom razvoju u Srbiji sa fokusom na osnaživanje mikro biznisa i smanjenje siromaštva u ciljnim opštinama i gradovima kreiranjem najmanje 95 novih radnih mesta/biznisa dodelom grantova u opremi i edukacijom podržanih klijenata.


Share
English French German Italian Portuguese Russian