Zašto je RTK duplo jeftiniji od TV Trstenik?

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Po podacima koje je Agencija za privatizaciju objavila u javnim pozivima za privatizaciju, najnižu procenjenu vrednost kapitala ima regionalna RTV Kruševac – 13.922 evra, RTV Brus je procenjena na 18.965 evra, a RTV Trstenik vredi 28.988 evra.
Regionalna televizija, RTK, je dakle duplo jeftinija od TV Trstenik, a ima nižu cenu i od RTV Brus, što i laiku mora da deluje, u najmanju ruku, diskutabilno.

“Vrednost RTV Kruševac je znatno opala nakon prelaska na digitalno emitovanje, sigurno za desetak miliona dinara. Sada naši analogni predajnici, stubovi, oprema, ne vrede ništa”, kazao je agenciji Beta direktor RTV Kruševac Đorđe Kovačević.

Međutim, TV stanica sa regionalnom frekvencijom, bez obzira na navedeno, trebalo bi da vredi više nego dve lokalne TV stanice.

Takođe, kupac RTK će na raspolaganju imati i više novinara i drugih zaposlenih, nego u preostale dve stanice. Iz regionalne Radio-televizije Kruševac za socijalni program se opredelilo 57 od ukupno 89 radnika, u Radio-televiziji Trstenik 20 od 30 zaposlenih, dok Radio-televiziju Brus napušta 13 od ukupno 18 zaposlenih.

Na pitanje zašto je RTK procenjen tako nisko, odgovor ćemo verovatno dobiti kada budemo saznali ime novog vlasnika, a prijave za licitaciju traju do 7. avgusta

izvor:037ks.com

Share
English French German Italian Portuguese Russian