Povratak kralјa: Nole opet broj 1

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Monte Karlo – ATP odlučio da obriše poene sa turnira u Bazelu, Parizu i završnog događaja u sezoni, što će Federera koštati 3.000 bodova, a Đokovića 560, što će najbolјeg srpskog tenisera, Novaka Đokovića da vrati na čelo ATP liste 5. novembra, bez obzira na rezultate koje on i njegovi konkurenti budu ostvarili.

Čelnici ATP turnira doneli su odjednom odluku da, zbog usklađivanja sa terminima takmičenja naredne godine, oduzmu teniserima sve bodove zarađene na turnirima u Bazelu, Parizu i na završnom događaju sezone. U brojkama to znači da će trenutni lider Rodžer Federer ostati bez 3.000 poena, a Novak Đoković bez 560. Kako je trenutna razlika tek 195 poena, Nole će sa velikom prednošću ponovo biti teniski kralј!

Druga dobra vest za srpski tenis je plasman Nenada Zimonjića i Roberta Linsteda u finale turnira u Stokholmu, u kojem će se za titulu boriti sa Brazilcima Melom i Soarešom. Ana Ivanović i Janko Tipsarević ostali su bez finala u Moskvi i Beču pošto su poraženi od Samante Štosur, odnosno Gregora Žemlјe.

Share
English French German Italian Portuguese Russian