Prijem za nagrađene vatrogasce - Bravo Bobo!

Ocena korisnika:   / 13
NajlošijeNajbolje 

Vatrogasci1

Povodom dobijanja priznanja Ministarstva unutrašnjih poslova za revnost u službi, danas je u Kabinetu  gradonačelnika Kruševca priređen prijem za trojicu vatrogasaca, pripadnika Vatrogasno-spasilačke jedinice.

  Vatrogasci2

Slobodan Zdravić - Boba iz Brusa, okitio se zlatnim odličjem, a Dejan Milenković iz Kruševca i Milan Rilak iz Aleksandrovca, srebrnim. Priznanja su im dodeljena 15. septembra u Vranju, povodom obeležavanja Dana sektora za vanredne situacije.

Dobitnik zlatne medalje Slobodan Zdravić učestvovao je u akciji spašavanja životno ugroženog lica u Krivoj Reci, Dejan Milenković pokazao je izuzetno angažovanje tokom zimske vanredne situacije (skidanje ledenica, dostava lekova, evakuacija ugroženih i drugo), a Milan Rilak je demonstrirao humanost i posvećenost poslu prilikom spašavanja osobe koja je takođe  tokom zimske vanredne situacije bila u stanju životne opasnosti.

Komandant Vatrogasno spasilačke jedinice Vladica Stanković informisao je da su pripadnici ove jedinice na teritoriji Rasinskog upravnog okruga izveli preko 30 akcija, a tokom avgusta imali su i pojačane aktivnosti na gašenju požara. U svakoj vrsti angažovanja, ostvarena je izuzetna saradnja sa Policijskom upravom Kruševac.

 Gradonačelnik i zamenik gradonačelnika istakli su važnost ove Službe u funkcionisanju i pripravnosti Grada u svim potencijalno ugrožavajućim situacijama, a iz tih razloga planira se i dodatno materijalno opremanje ove Službe.

 Vatrogasci3

 Prijemu koji su u čast dobitnika organizovali gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić i zamenik gradonačelnika Siniša Maksimović,  prisustvovali su i načelnik Policijske uprave Kruševac Miljan Petrović, načelnik Sektora za vanredne situacije Aleksandar Lazarević i koordinator Grupe za vanredne situacije Gradske uprave Kruševac Dušan Todorović.

izvor:krusevac.rs

 

Share
English French German Italian Portuguese Russian