Brus: Zabranjeno zaustavljanje i parkiranje?

Ocena korisnika:   / 2
NajlošijeNajbolje 

10.01.2014. -U opštini Brus se već duži vremenski period priča o razvoju turizma i privlačenju turista u samu varoš.
Od tolike priče samo je "privučena" i postavljena šuma saobraćajnih znakova. Čini se da svaki stanovnik ima svoj saobraćajnu znak.
I sve je to u redu jer je sve odrađeno pod nadzorom Kordinacionog tela za bezbednost saobraćaja i drugih stručnih tela.

Sve je to urađeno na predlog opštinskog veća a svojim glasovima su verifikovali i odbornici SO Brus. Sada se pojedini bune a glasali ZA.

U sredu 09. 01. 2014. pažnju nam je privukla grupa turista iz Novog Sada. Želeli su da se sa decom nakratko zadrže u varoši, odmore i kasnije produže put. Želeli su ali nisu znali gde mogu da parkiraju auto jer su svuda saobraćajni znakovi da je parkiranje zabranjeno.

Nismo mogli da im u tom trenutku damo pravu informaciju ali smo sutradan pošli do opštine kako bi saznali gde je u Brusu dozvoljeno parkiranje?

Pošli smo prvo do Ankice Kozić, inspektorke za saobraćaj u opštini Brus koja nas je posle kraćeg i prijatnog razgovora uputila do JP "Direkcija".

Tamo nas je dočekao Mikan Stanković koji nam je, veoma ljubazno, objasnio da se trenutna parking mesta za automobile, što se tiče same varoši, nalaze na sledećim lokacijama:
Na ulazu iz pravca Kruševca kod Doma starih i  kod Doma Zdravlja, zatim u ulici Kralja Petra I - desna strana od ul Solunske  do ul. Nosioca Albanske spomenice.
U ulici Kralja Petra I od ul. Nosioca Albanske spomenice do raskrsnice i ul. Goranskih brigada. Posle raskrsnice parkiranje je dozvoljeno od ul. Goranskih brigada do sledeće raskrsnice, kod zgrade opštine.

Parking mesta postoje u ul. Oslobodilačkoj kod pijace, koja je sada jednosmerna, i to samo sa leve strane i ul. Ivo lola Ribar (desno iz Oslobodilačke).

U planu je uskoro obeležavanje još parking mesta ali do tada saobraćajni znaci su tu da ne dozvoljavaju parkiranje a i obavezuju saobraćajnu policiju da poštuje propise i na žalost kažnjava vozače.
Što se tiče kamiona i autobusa jedina lokacija za parking je preko puta NIS-ove pumpe - ako ima mesta.
 
Sve u svemu ispada da za sada ima oko 85 mesta za parkiranje što znači da građani nemaju dovoljno parking mesta.
A turisti?
Turisti nam izgleda, za sada, ne trebaju jer nemaju gde da se parkiraju a i boravišna taksa je na samom početku sezone povećana 45% što će sigurno doprineti boljem i bržem razvoju turizma u opštini Brus.

Da li opština Brus turistima šalje poruku:
Brus: Zabranjeno zaustavljanje i parkiranje?

N.Miljković

Share
English French German Italian Portuguese Russian