Kruševački srednjoškolci za Stefana

Ocena korisnika:   / 4
NajlošijeNajbolje 

Članovi amaterskog pozorišta "Žanka Stokić" iz Kruševca obratili su nam se sa željom da i oni pomognu da Stefan Vukojičić bude na vreme i uspešno operisan. Žele da odigraju pozorišnu predstavu u Kruševcu a ako bude moguće i u Brusu. Sav prihod bi bio namenjen za pomoć Stefanu Vukojičiću. Hvala im

"Poštovani,

obraćam se u ime amaterskog pozorišta "Žanka Stokić", koje je ove godine izvodilo humorističku predstavu "Harvey".
Videvši apel na RTK o dečaku Stefanu Vukojčiću iz Igroša, koji boluje od kancera i hitno mu je potreban novac za operaciju, želeli bismo da preduzmemo inicijativu, odigramo predstavu ako treba i više puta po simboličnoj ceni karata, s tim da bi sav novac bio prosleđen za pomenutu operaciju.
RTK bi pomogla u promociji ovog događaja. Nadamo se da će nas i Opštinska uprava podržati u ovim namerama i pomoći nam u obezbeđivanju prostora za izvođenje ove predstave i obezbeđivanje prevoza za glumce iz Kruševca.
Mi smo već pokrenuli akciju i predstavu ćemo održati i u Kruševcu.
Nadam se Vašem brzom odgovoru!

S poštovanjem,
Dušan Matić"

Neformalna grupa "Žanka Stokić" osnovana je u februaru 2013. godine. Čine je 14 aktivnih članova mahom srednješkolskog uzrasta.
Predstava "Harvey" rađena je na osnovu istoimenog filma iz 1950, žanr fantazija komedija.
Istoimena predstava je do sada izvedena tri puta, u Beloj sali KCK i domu Jefimija.
Tema predstave je biti poseban, istrajati bez obzira na reakcije društva.
Glavni lik je posle teškog života stekao prijatelja - nevidljivog belog zeca. Ljudi beže od njega ili ga ismevaju, porodica bi da ga hospitalizuje i tako reši problem. Kroz niz humorističkih scena, on stiče simpatije svih, a tako i razumevanje za tu uvrnutost.

 

Share
English French German Italian Portuguese Russian