Brus - Da li odluka Saveza sportova ruši Koaliciju?

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Posle odluka na sednicama SO Brus oko MHE i Centra za kulturu i bibliotekarstvo još jedna odluka opštinske vlasti u Brusu je pod znakom pitanja.

Na prošloj sednici SO Brus je doneta odluka o razrešenju i imenovanju člana UO Saveza sportova opštine Brus i imenovanje sekretara Saveza sportova opštine Brus. Na sednici skupštine Saveza sportova opštine Brus, održanoj 19.11.2013,  iako je bio Koalicioni dogovor, nije izglasano nepoverenje i izbor novog predsednika UO Saveza sportova.

Razgovaramo sa Zoranom Jeremijićem, kandidatom za predsednika Saveza sportova opštine Brus, da nam pojasni situaciju:

"Po koalicionom dogovoru mesto predsednika Saveza sportova je pripalo SPS-u a mesto sekretara GG "Preobraženje". Mi smo se rukovodili dogovorom i odlukom SO Brus o razrešenju člana UO Saveza sportova Predraga Nikolića, kome je tada i prestala funkcija predsednika UO, i izvršili primopredaju dužnosti 19.11.2013.

Zasedao je UO Saveza sportova 12.11.2013, na toj sednici su bili prisutni: Čukuranović Ljubodrag, Antonijević Zoran, Jovanović Nebojša i ja, Zoran Jeremić. Odsutan je bio Aleksandar Miljković. Tačke dnevnog reda su bile:

  • Izbor predsednika Saveza sportova,
  • Donošenje odluke o deponovanju potpisa,
  • Izbor komisije za primopredaju dužnosti i
  • Ostala pitanja.

Jednoglasno je doneta odluka o mom imenovanju na mesto predsednika UO i da se obavi deponovanje potpisa i primopredaja dužnosti. Postoji i overen zapisnik sa te sednice. (Imali smo uvid u dokument).
Takođe na isti dan kada je održana sednica skupštine Saveza sportova, 19.11.2013. Predrag Nikolić i ja smo obavili primopredaju dužnosti i taj dokument je overen (imali smo uvid i u ovaj dokument).

Ali na sednici skupštine kada je trebalo uvrstiti tačku dnevnog reda: Razrešenje predsednika Predraga Nikolića, šest delegata je bilo ZA a na glasanju za smenu samo dva delegata su bila ZA a ostali protiv i jeda uzdržan.

Šta se desilo i zašto se ovako radi nikome nije jasno. Ovo je protiv svih zakonskih odluka jer na sednici SO Brus odlukom o razrešenju člana UO Predraga Nikolića, prestala mu je i funkcija predsednika UO Saveza sportova. Sve ostalo, do sednice skupštine Saveza sportova je urađeno po Zakonu.
Sada ispada da odluka SO Brus nije obavezujuća za članove skupštine Saveza sportova i oni su za predsednika UO odbora izglasali člana koji je smenjen, po odluci SO Brus  i nije član UO Saveza sportova. Ima ovde mnogo toga nejasnog ali mi nećemo stati ovde i mirno primiti odluku koja nije po zakonu."

N.Miljković

 

 

Share
English French German Italian Portuguese Russian