Ostale vesti

USPEŠNA ''TROJKA IZ BLOKA'' U KOSOVSKOJ MITROVICI

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje U utorak, 7. aprila 2015., na terenima Tehničke škole ,,Mihajlo Petrović Alas” u Kosovskoj Mitrovici održan je prvi ovogodišnji turnir ,,Trojka iz bloka” na otvorenom. U organizaciji turnira učestvovali su predstavnici sportsko-humanitarnog projekta ,,Trojka iz bloka” i predstavnici Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici.

Turnir je počeo intoniranjem himne Republike Srbije Bože pravde, a nakon toga i numere ,,Crven cvete” tekstopisca Jelene Bojović. Ove dve pesme izvele su članice muzičkog sastava Kosovski božuri, Dragana Milić i Katarina Šulkić. 

Nakon toga učesnicima turnira obratili su se direktor projekta ,,Trojka iz bloka” Mladen Matijašević i Miroslav Milić, predsednik studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. 

Specijalni gost turnira bio je bivši košarkaški reprezentativac i član zlatne generacije sa Svetskog prvenstva održanog 2002. godine u Indijanapolisu, Aleksandar Smiljanić, koji je ovom prilikom studentskom parlamentu darovao dres košarkaške reprezentacije Srbije sa potpisima svih reprezentativaca. 

Turnir su šutiranjem otvorili Aleksandar Smiljanić i prorektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, profesor doktor Aleksandar Jovanović. 

Za učešće na turniru prijavilo se 127 takmičara od kojih su najuspešniji bili Gojko Zubac, do sada najmlađi pobednik turnira, drugoplasirani Nenad Vukomanović i trećeplasirani Lazar Aksić. 

Trojke su šutirali i načelnik ginekološko-akušerske klinike u Kosovskoj Mitrovici doktor Milijana Milenković, kao i glavna sestra Olivera Elek. 

Na turniru je ukupno prikupljeno 130.630 dinara. Ovoj sumi za nekoliko dana pridodaće se i sredstva prikupljena na humanitarnoj studentskoj žurci održanoj nakon turnira, sredstva prikupljena na projekcijama filma ,,Enklava” koje će biti održane u četvrtak 9. aprila u bioskopskoj sali u Zvečanu, kao i uplate nekoliko fakulteta Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici. 

Takođe, nekoliko hiljada ljudi iz Kosovske Mitrovice podržalo je akciju prikupljanja donacija za potrebe porodilišta slanjem SMS-a na broj 7763 organizacije ''Srbi za Srbe''.

Za dobro raspoloženje na turniru pobrinuli su se prijatelji turnira, članovi beogradske hip-hop grupe THC la familija, reper Ankl Džo i najbolji evropski košarkaški fristajler Nemanja Blažić Triki. Turnir su svojim prisustvom uveličali i reditelj filma ,,Enklava” Goran Radovanović i folk pevač iz Kosovske Mitrovice Slobodan Boba Rakić. 

Zahvaljujemo se Studentskom parlamentu i svim fakultetima Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici, svim osnovnim i srednjim školama, Opštini Kosovska Mitrovica, Studentskom centru ,,Priština” iz Kosovske Mitrovice, kombinatu Trepča, lokalnim medijima koji su od samog početka bili uz nas i svim ostalim institucijama i privrednim subjektima koji su takođe dali doprinos Turniru. 

Ni kiša, ni loše vreme nisu uspele da obeshrabre mlade ljude da se u velikom broju okupe na Ploči, što jasno pokazuje da turnir u Kosovskoj Mitrovici ima budućnost u godinama koje dolaze. 

Sezonu Turnira Trojka iz bloka nastavljamo 13. aprila u Kraljevu, na terenima Pod obalom sa početkom u 12 časova. 

Deca su naša budućnost! 

Humanitarna organizacija
SRBI ZA SRBE

Fotografije pogledajte OVDE(klik)

Share

Dodaj komentar. (Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija sajta ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.)


Sigurnosni kod
OsvežiPoslednji komentari

English French German Italian Portuguese Russian