Održana 10. kosidba na Kozjoj glavi

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje Jubilarna 10. kosidba na Kozjoj glavi (Opština Raška) održana je 28. juna 2015.godine. Osim kosidbe održan je zabavni program u kom suučestvovala kulturno umetnička društva i frulaši seniori iz Brusa Miloslav Milosavljević - Micko i Milisav Jovanović.
Organizator Miloš Popović ove godine nije bio sam već su mu se pridružili prijatelji uz čiju pomoć je uspeo da  obezbedi originalne i zanimljive nagrade posetiocima i učesnicima.
Prva žena i devojčica koje su došle na mesto kosidbe dobile su na poklon kišobran, frulaši su svojim umećem na fruli osvojili kao nagradu šešir dok je najbolji kosač kao nagradu dobio kosu sa kosilom.
Ovo je bila jedinstvena prilika da se prisutni prisete tradicije, kako je nekada izgledala kosidba ali i prilika da provedu dan u netaknutoj prirodi.

Fotografije pogledajte OVDE(klik)

M.Jovanović

Share

Dodaj komentar. (Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija sajta ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.)


Sigurnosni kod
OsvežiPoslednji komentari

English French German Italian Portuguese Russian