Brus: Lepljenje plakata samo na predviđenim mestima

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

Predizborne aktivnosti nisu razlog da se Brus ruži zbog bezobzirnosti onih koji lepe plakate svuda gde vide prazan prostor. Lepljenje plakata po izlozima, kapijama, zidovima, stubovima saobraćajne signalizacije i rasvete nije dozvoljeno.

Posetili smo Šefa inspekcijskih službi opštine Brus, Irenu Stojković, i u razgovoru saznali da je oglašavanje na otvorenom prostoru regulisano Zakonom o oglašavanju.

Oglašavanje na otvorenom prostoru ne sme da ugrožava sigurnost učesnika u saobraćaju, kulturno istorijske spomenike, dobra od opšteg interesa i ne sme se narušavati izgled naseljenog mesta. Takođe ne mogu se postavljati plakati na objekte bez saglasnosti vlasnika. U Brusu postoje određena mesta za oglašavanje i postavljeni su panoi.
Političke stranke mogu da postave i svoje panoe uz prethodno odobrenje nadležnog organa opštine Brus.
Opštinska uprava Brus odnosno  Komunalna inspekcija će u narednim danima pojačati nadzor i u skladu sa propisima, sankcionisati prekršioce.

Nadamo se da postavljanje plakata, u narednom period, neće narušiti izgled Brusa.

N.Miljković

Share

Dodaj komentar. (Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija sajta ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.)


Sigurnosni kod
OsvežiPoslednji komentari

English French German Italian Portuguese Russian