Radnici Šumske uprave Brus branili teritoriju Srbije od poplava

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje U odbrani stanovništva  Srbije od poplava koje su zadesile veći deo teritorije Srbije i nanele nesagledive posledice učestvovala su i 4 radnika Šumske uprave Brus.
Razgovarali smo sa Ivanom Jelićem:

 “U subotu uveče dok sam gledao kako se narod pati i razmišljao o odlasku sa suprugom da im priteknemo u pomoć, pozvao me je šef ŠU Brus Miloje Vučković i rekao da je došla naredba da radnici JP Srbijašume moraju biti u subotu u 9 ujutru ispred direkcije preduzeća kako bi pomogli poplavljenim područjima.
Iz Brusa smo krenuli oko 03:45, lugari Dragan Mitrović i Dragan Šović, vozač Miodrag Lazić i ja, Ivan Jelić. U Kruševcu su nas sačekale kolege iz Šumske Uprave Kruševac, njih osmorica.
Najpre smo trebali da krenemo za Šabac, da bi se kasnije promenio plan i ostali smo da čekamo da nam iz štaba za VS jave gde trebamo ići. Naredba je došla da idemo na Sajam.
Kako nam je javljeno, ljudi su masovno počeli da napuštaju Beograd, jer je Sava pretila da se izlije od Makiša do Sajma.
Tu smo nastupili mi, radnici Srbijašuma, nas oko 150. Kamioni sa peskom su pristizali, a mi smo punili vreće sa peskom, koje smo utovarali u kamione Gradske čistoće. Vreće su prevozene duž obale Save gde je ekipa kolega postavljala iste na nasip.
Bili smo spremni da ostanemo koliko treba, jer nam je rečeno da ne znamo kada se vraćamo, ali je posao bio završen oko 19 časova i vratili smo se nazad.
Spremni smo da u svakom trenutku pođemo u pomoć i zaštitimo naše stanovništvo koje je ugroženo katasrofalnim poplavama.”

Fotografije pogledajte OVDE(klik)

Share
English French German Italian Portuguese Russian