Kopaonik: Ministar Bošković-Bogosavljević o osnivanju Stručnog saveta Nacionalnih parkova

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje „Osnivanje Stručnog saveta Nacionalnog parka je jedna od novina koji Ministarstvo uvodi trudeći se da u svom radu unapredi zaštitu prirode o čemu svedoče i izmene i dopune Zakona o zaštiti prirode i nacrt Zakona o nacionalnim parkovima. Stručni savet je stručno i konsultativno telo koje prati i analizira programe i projekte iz oblasti zaštite prirode i održivog korišćenja prirodnih resursa. 

Pod tim podrazumevam Plan upravljanja Nacionalnim parkom; Program upravljanja Nacionalnim parkom; Programe i projekte kojima se sprovode mere i aktivnosti zaštite i razvoja Nacionalnog parka. Stručni savet će imati pet članova, koji se imenuju na 5 godina, koji svojim naučnim i stručnim radom prate i analiziraju oblast zaštite prirode i održivog korišćenja prirodnih resursa“, rekla je ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković prilikom posete Nacionalnom parku Kopaonik.

Opširnije na www.kopaonikonline.com (klik)

izvor:kopaonikonline.com

Share

Dodaj komentar. (Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija sajta ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.)


Sigurnosni kod
OsvežiPoslednji komentari

English French German Italian Portuguese Russian