Brus: Započeli radovi na izgradnji kuće porodici Vukojičić u selu Donje Leviće

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

06.07.2015. -Danas su započeli radovi na izgradnji montažne kuće koju je 2014. godine donirala Blic fondacija "Srce za decu" porodici Milovana i Vesne Vukojičić koji žive u selu D. Leviće sa petoro maloletne dece.



U podkopaoničkom selu Donje Leviće najbrojnija je familija Milovana (43) i Vesne (33) Vukojičić koji žive sa petoro maloletne dece Miloš (13), Milica (11), Stefan (9), Maša (6) i Veljko (4) u staroj kući pravljenoj od blata (čakmari) čija je površina nešto veća od 40 metara kvadratnih.

Porodica Vukojičić, za sada, praktično održava i rad škole jer imaju petoro dece. Milovan Vukojičić koji sa suprugom živi od poljoprivrede ističe da je posao velik, a vajda mala. Ovde zemlja nije prve klase, ali gaji se krompir, pasulj, sade se bašte, neko ima i maline i kupine. Sve je manje krava i ovaca.  Većinu onoga što proizvedu na selu poljoprivrednici iskoriste da prehrane porodicu i podmire osnovne potrebe. Proširenje proizvodnje je gotovo nemoguće. Radi se da bi se preživelo.

Kako je rekao Zoran Gavrilović, odbornik SO Brus "Ovoj akciji se pridružila i humanitarna organizacija EHO iz Novog Sada donacijom materijala za izgradnju temelja i prizemlja. Opština Brus je odlukom odbornika SO Brus porodicu Vukojičić oslobodila plaćanja naknade za građevinsko zemljište  i drugih taksi a zemljane radove besplatno izvodi firma "GOR KOP" kako je i obećao vlasnik firme Dragomir Đorđević na sednici SO Brus održanoj 30. aprila 2014. godine."

 Miloš, Milica, Stefan, Maša i Veljko uskoro će se sa roditeljima preseliti u novu montažnu kuću od 130 m2 gde će imati mnogo bolje uslove za život i učenje a dobiće i mesto gde će moći da prave planove za budućnost. 

Pogledajte video prilog BrusONLINE iz oktobra 2013. godine

 

N.Miljković

Share
English French German Italian Portuguese Russian