Ratni veterani Republike Srpske na Vidovdan ugostili veterane iz Srbije

Ocena korisnika:   / 4
NajlošijeNajbolje Delegacija  Udruženja ratnih veterana, invalida i porodica poginulih boraca Srbije bila je gost veteranima Republike Srpske, povodom njihove krsne slave Vidovdan.
Pored delegacije Udruženja koje su činili Dragan Đorđević, Goran Vidojević i Gorjan Jakovljević iz Brusa bio je i predsednik veterana Rusije Valerij Vječeslavovič Kaljakin, predsednik "Naslednika pobede - veterana Rusije" iz Moskve.
Razgovaramo sa Gorjanom Jakovljevićem, predsednikom Udruženja boraca Brusa koji je bio u delegaciji URVIS  koja je posetila Republiku Srpsku na Vidovdan 2015. godine.

"Udruženje boraca Brusa imalo je tu čast, da uz udruženje URVIS iz Kragujevca, 27. i 28. juna 2015, na poziv Veterana Republike Srpske prisustvuje obeležavanj Vidivdana, a ujedno i dana Veterana Republike Srpske, na svetom mestu, u manastiru Sveti Nikola u Petrovu.
Posebno drag i mio gost bio je gospodin Valerij Vječeslavovič Kaljakin, predsednik „Naslednika pobede – veterana Rusije“ iz Moskve. To je Veteranska organizacija koja okuplja sve veterane pravoslavce iz država bivšeg SSSR-a, a koji sada žele da objedine Veerane svih pravoslavnih država. Inače sekretar tog saveza je Admiral Ahtonov savetnik predsednika Putina.
Uz razgovore i razmenu mišljenja, donete su i neke odluke. Potpisan je sporazum o saradnji između Veterana Republike Srpske i „Naslednika pobede – veterana Rusije“ iz Moskve.

Uz sve počasti kao veterana, savez „Naslednika pobede – veterana Rusije“ iz Moskve, je veteranska organizacija, koja po odobrenju predsednika Putina može svim Veteranima Pravoslavnih država, ponudi rusku pomoć oko ulaganja u poljuprivredu, sa obavezom Rusije da sve proizvode otkupljuje. Veterani iz Republike Srpske su već pripremili projekte za plastenike i tehnologiju, a to isto će se ponuditi i Veteranima Kragujevca i Brusa.

Takođe je savez „Naslednika pobede – veterana Rusije“ iz Moskve, pozvao veterane Republike Srpske i nas iz Srbije da budemo njihovi gosti u Moskvi do kraja godine.
Inače gospodina Valerij Vječeslavovič Kaljakina je 29. juna 2015. godine u svom kabinetu primio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.Predsednik Veterana Republike Srpske, gospodin Dušan Vukotić, inače legendarni komandant elitnih „Drinskih vukova“, gostima iz Srbije uručio je Vidovdansku Povelju, najveće priznanje Veterana Republike Srpske.Sa druge strane mi smo braći iz Republike Srpske poklonili pozlaćenu ikonu Svetog Kneza Lazara.Nakon toga je dogovoreno da tokom avgusta ili sptembra delegacija „Naslednika pobede – veterana Rusije“ iz Moskve, poseti Kragijevac i Brus i potpiše isti sporazum sa Udruženjem boraca Brusa.

Udruženje boraca Brusa, ovim putem izražava veliku zahvalnost braći iz Republike Srpske, kao i braći iz Rusije koji su kao jedno od udrženja sa kojim žele saradnju, odabralo baš Udruženje boraca Brusa."

N.Miljković

Share

Dodaj komentar. (Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija sajta ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.)


Sigurnosni kod
OsvežiPoslednji komentari

English French German Italian Portuguese Russian