Brus: U avgustu volonterski kamp "Sredimo Brus"

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 



Volonterski kamp pod nazivom “Sredimo Brus” biće sproveden u periodu od 12. do 21. avgusta 2015. godine na teritoriji opštine Brus i u samom Brusu. Volonteri će raditi na uređenju Srednje škole u Brusu i čišćenju dela toka reke Graševke.

Učesnici kampa će okrečiti fasadu i unutrašnjost Srednje škole u Brusu, ofarbati drvenariju a sve u cilju poboljšanja uslova rada nastavnika i učenika. Čišćenjem dela korita reke Graševke od otpada i postavljanjem natpise sa obaveštenjima o zaštiti reka cilj je da stanovnici opštine Brus obrate više pažnje na očuvanje životne sredine. 

Pored gostujućih volontera, očekuje se i uključivanje meštana sa teritorije opštine Brus.

Volonteri će biti smešteni u mestu Vlajkovci, u zgradi ambulante, gde će samostalno pripremati hranu a namirnice će obezbediti organizatori kampa. Volonteri će imati mogućnost korišćenja sportskih terena (teniskih, fudbalskih, košarkaških...). Biće organizovan jednodnevni izlet do Kopaonika a učesnici kampa biće gosti sportskog turnira u mestu Vlajkovci, gde će imati priliku da odigraju nekoliko revijalnih utakmica sa meštanima.

Cilj volonterskog kampa je da se utiče na svest meštana opštine Brus, da se više uključuju u akcije ovakvog tipa i doprinose očuvanju ekološke svesti i zaštiti reka od zagađenja, kao i u očuvanju radnog prostora.

Volonterski kamp pod nazivom “Sredmo Brus” sprovešće udruženje "Omladinski centar Brus" u periodu od 12.-21. avgusta 2015. godine u saradnji sa Opštinom Brus, Kancelarijom za mlade u Brusu, JKP "Rasina", Crvenim krstom Brus, Centrom za razvoj i obrazovanje kulture Brus...
Kamp je organizovan kroz projekat Mladih istraživača Srbije "Nacionalni program volontiranja mladih 2015 - volonerski kampovi", u okviru programa "Mladi su zakon", a kroz Javni konkurs Ministarstva omladine i sporta za finansiranje i sufinansiranje programa i projekata za sprovođenje ciljeva Nacionalne strategije za mlade.

N.Miljković, foto:sus.org.rs

Share
English French German Italian Portuguese Russian