Najava dešavanja u "Srednjoj školi" povodom Dana škole

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Približava se dan proslave "Srednje škole" u Brusu, pošlii smo da saznamo šta organizuju povodom Dana škole i  kako teku pripreme.


Direktoricu i deo osoblja škole zatekli smo u školskom dvorištu gde su sadnjom stabala obeležili 21. mart, Dan šuma.

U kraćem razgovoru direktorica "Srednje škole" u Brusu, Vesna Marinković, nam je rekla:

Dan "Srednje škole" Brus biće obeležen u petak, 28. 03. 2014. Svečanom akademijom u  sali Kulturnog centra. Istog dana u 12:00 odigraće se revijalna utakmica između ekipe pobednika Turnira u malom fudbalu koji je u toku i ekipe profesora kojoj će se pridružiti  kolege, profesori škole iz Berova.
Na  Turniru u malom fudbalu učestvuju svi razredi i sva odeljenja "Srednje  škole" u Brusu.
U četvrtak 27. marta 2014. u 13:00 časova igraće se utakmice za treće mesto, a odmah zatim i finalna utakmica.
Povodom Dana škole objavićemo i jedan broj časopisa EHO koji se objavljuje tradicionalno za dan škole, zatim povodom školske slave Sveti Sava i na kraju školske godine.

U četvrtak, 27.03.2014 sa početkom u 18:00 časova u sali Kulturnog centra u Brusu biće održano Frankofono veče na kom učestvuju učenici škole i profesori Francuskog jezika. Za organizaciju Frankofone večeri i uspehu naših đaka na takmičenjima Frankofone pesme pripadaju profesorici Francuskog jezika Zorici Živadinović – Vidojević. Da podsetim da je finale Frankofonije 29. Marta u Nišu."

Direktorica je dodala: “Osim Dana škole i druge aktivnosti i događaji su u toku ili slede.

Danas, 21. marta 2014. naša  učenica Bozoljac Danijela učestvuje na Republičkom takmičenju iz Osnove ekonomije u Nišu sa profesoricom Dačković Lidijom.

U nedelju, 23. marta 2014. u našoj školi održaće se Opštinsko takmičenje iz istorije na kom učestvuju četiri učenika Srednje škole iz Brusa. Bićemo domaćini Okružnog takmičenja iz istorije, 13. aprila 2014. na kom će učestvovati učenici iz  škola u Rasinskom okrugu u pratnji svojih profesora. "Srednja škola" u Brusu ima dvostrukog republičkog prvaka Aleksandra Simića, a prošle godine učenik Marko Matejić osvojio je treće mestro na Republičkom takmičenju.

Početkom aprila meseca 2014. u našoj školi će gostovati ekipa RTS-a kako bi snimili emisiju “Kuhinjski kalfa”. Serija Kuhinjski kalfa” prikazuje  pripremu i aranžiranje zdravih i pristupačnih obroka u školskim kuhinjama, koja odgovaraju ukusu i tradiciji grada i okoline u kojoj se nalazi sedište škole. Emisija se emituje svakog utorka u 08:30 na RTS-u, u okviru jutarnjeg programa.

Da ne zaboravim da napomenem da je procedura nabavke školske opreme, koju finansira Ministarstvo prosvete, odnosno postupak javne nabavke je pri kraju i očekujemo da do kraja aprila školske klupe, stolice, katedre i table stignu u našu školu.

Na kraju razgovora pozivam sve da isprate događaje vezane za proslavu Dana škole – turnir u malom fudbalu u četvrtak i petak, veče Frankofonije u četvrtak u 18:00 časova...
U petak u 15:30 vidimo se u sali Kulturnog centra na Svečanoj akademiji povodom dana "Srednje škole". Dobrodošli!”

T.Miljković

Share
English French German Italian Portuguese Russian