U Nišu otvoren prvi "Kutak za dojenje"

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

Juče je održana 10. akcija "Podrške dojenju", a u okviru ove akcije u Nišu je u prostorijama Dečijeg kulturnog centra Čair otvoren prvi "Kutak za dojenje".
Kutak je namenjen svim majkama koje se nađu u blizini DKC Čair, u šetnji parkom Čair ili jednostavno jer su doveli starije dete na neku od aktivnosti koje se organizuju u DKC Čair, a imaju potrebu da nahrane svoje dete.

"Iako podržavamo dojenje na javnom mestu, što je i cilj naših akcija, podržavamo i otvaranje i ovakvih kutaka jer nisu sve mame dovoljno slobodne da podoj ostvare na klupi u parku, a ima i dece koja su radoznale prirode pa im je potrebno da se osame kako bi podoj bio efikasan. Ovako će se smestiti u prijatnom ambijentu kutka i na miru bez uznemiravanja sisati i vratiti se aktivnostima u parku." - rekla je Tereza Miljković iz Brusa, osnivačTima za podršku dojenju i dodala :
"Kutak neće samo da se koristi za dojenje već će majke uskoro u okviru njega moći da pročitaju korisne savete u vezi dojenja, moći će da presvuku pelene, da se ako žele upišu u dnevnik kutka, a vremenom ćemo organizovati i stručna predavanja."

Milica Bugarin iz Niša, član Tima za podršku dojenju je rekla: "Jako sam zahvalna direktorki DKC Aleksandri Davinić što je naš rad i trud prepoznala kao vredan da se podrži. Jako je mala stopa dojene dece u Srbiji, prema UNICEF-u do 6 meseca isključivo doji samo 14% dece, to je poražavajuće. Moramo postati vidljiviji kako bi se dojenje ponovo vratilo tamo gde mu je mesto a to je da bude primarni izvor za pravilan rast i razvoj svakog deteta.

Nadamo se da će nam se uskoro pridružiti svi iz Niša koji podržavaju našu ideju i koji su svesni značaja dojenja za svako dete. "

Više o 10. akciji "Podrška dojenju" OVDE(klik)

Share

Dodaj komentar. (Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija sajta ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.)


Sigurnosni kod
OsvežiPoslednji komentari

English French German Italian Portuguese Russian