Brus: “Srednja škola” uskoro realizuje dva projekta

Ocena korisnika:   / 0
NajlošijeNajbolje 

Posetili smo direktoricu "Srednje škole" u Brusu, Vesnu Marinković, i u razgovoru sa njom saznali dosta novosti koje su vezane za aktivnosti škole.
"Srednja škola" u Brusu dobila je pozitivne odgovore za dva projekta a za treći konkuriše. Pokrenuli su školski sajt, organizuju posetu Sajmu turizma i OPEN DAY - Dan otvorenih vrata.
Evo šta nam je rekla direktorica "Srednja škole" u Brusu, Vesna Marinković:

"Prvo što je škola uspela, to je da kroz Projekat unapređenja infrastrukture srednjih škola koje je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije dobije zeleno svetlo za realizaciju projekta “Nabavka školskih klupa i stolica” u vrednosi 1.000.000 dinara. Kada se bude realizovao ovaj projekat "Srednja škola" u Brusu dobiće nov školski  nameštaj što će doprineti boljem i efikasnijem boravku učenika na nastavi i u školi.
- Drugi projekat koji je takođe dobio zeleno svetlo kroz Program modernizacije škola je “Intervencija na hidroizolaciji, konstrukciji krova i sanaciji sanitarnih čvorova i svlačionica u sportskoj hali - vrednost ovog projekta je 50.500€.
- Takođe urađen je Projekat za energetsku efikasnost škole, poslat je u opštinu na dalje razmatranje kako bi opština sa tim projektom konkurisala u ministarstvu. Nadamo se da će uskoro dobiti pozitivan odgovor i posle realizacije projekta energetska ušteda biće 55,86% u odnosu na sadašnje stanje, to će doprineti uštedi energenata za grejanje škole u zimskom periodu kao i uštedi električne energije što će smanjiti finansijske troškove.

- U subotu, 8. februara, održava se "Okružno takmičenje iz matematike" u gimnaziji “Vuk Karadžić” u Trsteniku gde će učestvovati četiri naša učenika:

  1. Iva Simić - I razred
  2. Marija Milosavljević - II razred
  3. Jelica Janjić - III razred
  4. Đorđe Vučković - III razred

Nadam se da će učenici postići dobre rezultate i plasirati se na republičko takmičenje.

-Krajem februara ili početkom marta meseca organizovaćemo stručnu ekskurziju đaka naše škole na Sajam turizma u Beogradu koji se održava od 27. februara do 02. marta 2014.

- Od skoro je počeo sa radom sajt “Srednje škole” u Brusu na adresi www.srednjaskolabrus.edu.rs. Na sajtu mogu da se vide vesti i informacije o školi i školskim aktivnostima a za detaljnije informacije  možete kontaktirati direktno Srednju školu u Brusu.

- Svakog prvog četvrtka u mesecu, za sve zainteresovane,  organizujemo OPEN DAY - Dan otvorenih vrata  u periodu od 08:00 - 14:00 časova, kada mogu da dođu lično i dobiju informacije o aktivnostima “Srednje škole” u Brusu."

N.Miljković

Share
English French German Italian Portuguese Russian