Uspešna 8. akcija podrške dojenju

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

Niš - Kako smo i obećale u 2013. godini naše akcije podrške dojenju se nastavljaju i u 2014. godini. U januaru smo malo naša okupljanja pomerili sa već ustaljene prve subote u mesecu radi novogodišnjih praznika tako da se većina učešća u akciji održala 11.01.2014. godine osim jednog a to je akcija u Nišu.

U Nišu nismo samo održali akciju podrške dojenju već smo započeli i jako lepu saradnju sa Dečijim kulturnim centrom i direktorkom Aleksandrom Davinić i to na temu otvaranja prvog kutka za dojenje u Nišu.

U najskorije vreme bi trebalo da se u okviru DKC zvanično otvori jedan kutak za dojenje kakve su majke ranije mogle da vide samo u inostranstvu. Šta je to kutak za dojenje? Mirno i prijatno mesto gde će svaka majka moći da svrati ukoliko ima potrebe za mestom gde želi da podoji dete. Na ovaj način DKC pruža podrku dojenju kao najzdravijem i najoptimalnijem hranjenju dece.

Ne samo da će kutak služiti za dojenje već je planirano da se u okviru DKC povremeno održavaju i radionice, predavanja i savetovanja na temu dojenja o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena.

Ovo je divna prilika da se sve mame iz Niša i okoline na druženjima nauče kako da se spreme za dojenje i kako da prevaziđu probleme koji mogu da nastanu pri dojenju.

Zahvaljujemo se direktorki Aleksandri Davinić na razumevanju i želji da DKC bude deo naših aktivnosti jer samo zajednički možemo uticati na podizanje svesti o značaju dojenja za zdravlje dece ali i za zdravlje majki.


video: Niška tv


Beograd

Katarina Vukovic: Održan i uspešno završen osmi po redu skup podrske dojenju. Sastali smo se 11.01.2014 godine u 12h u Delta sitiju nas pet mama i trojica tata sa dečicom. Atmosfera je bila opuštena, razmenili smo svoja iskustva sa dojenjem, ispričali smo se o svakodnevnim aktivnostima. Sve u svemu jako lepo i pozitivno druženje. Nadam se da ćemo se okupiti u većem broju sledeći put da zajedno podržimo dojenje!


Požarevac

Dragana Obradović Milivojević: U subotu u 11 sati u jednoj igraonici, nšle su se dve mame sa svojim bebama. Vreme je bilo lepo, verujem da bi bilo više da je okupljanje bilo na otvorenom, negde u gradu. Trudnica kao i do sada nije bilo.


Kragujevac

Nataša Karadžić: Divne mame koje su danas samnom bile na skupu su Jelena Jerković koja je sina dojila do druge godine i Natalija Stevanović čija beba ima četiri meseca i naravno doji. Divne devojke, žene koje su svojim vedrim duhom zaista učinile skup posebnim.
Ja bih samo dodala da mi je velika želja da ubuduće podržavamo dojenje u mnogo većem broju, jer kao što znate to je mnogo bitna tema o kojoj se jako malo govori, a još manje zna.

Natalija Stevanović: Meni i bebcu je bilo divno i radujemo se narednom sastanku.

Jelena Jerkovic: Lepo smo se druzile :-)


Zagreb

Andrea Despotović: Hvala još jednom na predivnom druženju, hvala i tatama našoj velikoj podršci... veliko hvala našim dobrim malim sisoljupcima. Vidimo se na sljedećem okupljanju!


 Novi Sad

Fotografije sa osmog okupljanja iz više gradova možete videti  OVDE

O aktivnostima možete čitati ovde

Autor: Tereza Miljković

Share
English French German Italian Portuguese Russian