Brus nema "kamen mudrosti" ali ima fontanu

Ocena korisnika:   / 5
NajlošijeNajbolje 

Tekst iz avgusta 2013. a kao da je danas napisan (12.08.2015).
12.08.2013 -Svi se pitaju:"Šta uraditi u ova krizna vremena i kako popraviti ekonomsku situaciju?" Niko nije pametan, niko nema rešenje. E Brus možda ima. Ima šansu da popravi svoju ekonomiju i upotpuni turističku ponudu.

Da li ste gledali film ili seriju "Crni Gruja i kamen mudrosti"? Niste! Obavezno pogledajte. A šta dešava u seriji? Postoji kamen koji je pao iz svemira i Crni Gruja je čuo da je to Kamen Mudrosti. Svako ko lupi glavom u kamen postaje izuzetno pametan - za svoje doba genije. Bole je lupio glavom i postao pametan, opametio se, itd, itd.
To me je asociralo na jedan predmet u Brusu. Znate koji? 
Svi znate, samo ne možete odmah da se setite.

Pa naravno - FONTANA, u centru.
Fontana u centru Brusa koja jedino ukrašava zgradu nekadašnje firme u kojoj je radila većina sadašnjih ili bivših funkcionera.
Možda je to  - Fontana Mudrosti?  Ako se pročuje da je to možda Fontana Mudrosti sa koje svaki političar koji popije vodu pre 07:00 ujutro postaje veoma pametan, opameti se i priseti se svojih izbornih obećanja. E još kad bi neki političari malo podranili pa da vidimo da li to stvarno deluje... Možda postanu malo pametniji i pronađu izlaz iz ovog lavirinta.

A zamislite kad bi umesto vode poteklo vino - možda bi neko podranio i probao i dokazao da sve funkcioniše, da se opametio. Ali samo da popije jednu čašicu jer kad se popije više - nema dejstvo.

Eeee, Fontana Mudrosti - kakva bi to turistička atrakcija bila.

A mogao bi da se snimi i spot kao za Kamen Mudrosti:



Tekst je napisan kako bi Vas malo nasmejao. Možda...

N.Miljković

 

Share
English French German Italian Portuguese Russian