Brus: Zabranjeno zaustavljanje i parkiranje?

Ocena korisnika:   / 2
NajlošijeNajbolje 

10.01.2014. -U opštini Brus se već duži vremenski period priča o razvoju turizma i privlačenju turista u samu varoš.
Od tolike priče samo je "privučena" i postavljena šuma saobraćajnih znakova. Čini se da svaki stanovnik ima svoj saobraćajnu znak.
I sve je to u redu jer je sve odrađeno pod nadzorom Kordinacionog tela za bezbednost saobraćaja i drugih stručnih tela.

Sve je to urađeno na predlog opštinskog veća a svojim glasovima su verifikovali i odbornici SO Brus. Sada se pojedini bune a glasali ZA.

U sredu 09. 01. 2014. pažnju nam je privukla grupa turista iz Novog Sada. Želeli su da se sa decom nakratko zadrže u varoši, odmore i kasnije produže put. Želeli su ali nisu znali gde mogu da parkiraju auto jer su svuda saobraćajni znakovi da je parkiranje zabranjeno.

Nismo mogli da im u tom trenutku damo pravu informaciju ali smo sutradan pošli do opštine kako bi saznali gde je u Brusu dozvoljeno parkiranje?

Pošli smo prvo do Ankice Kozić, inspektorke za saobraćaj u opštini Brus koja nas je posle kraćeg i prijatnog razgovora uputila do JP "Direkcija".

Tamo nas je dočekao Mikan Stanković koji nam je, veoma ljubazno, objasnio da se trenutna parking mesta za automobile, što se tiče same varoši, nalaze na sledećim lokacijama:
Na ulazu iz pravca Kruševca kod Doma starih i  kod Doma Zdravlja, zatim u ulici Kralja Petra I - desna strana od ul Solunske  do ul. Nosioca Albanske spomenice.
U ulici Kralja Petra I od ul. Nosioca Albanske spomenice do raskrsnice i ul. Goranskih brigada. Posle raskrsnice parkiranje je dozvoljeno od ul. Goranskih brigada do sledeće raskrsnice, kod zgrade opštine.

Parking mesta postoje u ul. Oslobodilačkoj kod pijace, koja je sada jednosmerna, i to samo sa leve strane i ul. Ivo lola Ribar (desno iz Oslobodilačke).

U planu je uskoro obeležavanje još parking mesta ali do tada saobraćajni znaci su tu da ne dozvoljavaju parkiranje a i obavezuju saobraćajnu policiju da poštuje propise i na žalost kažnjava vozače.
Što se tiče kamiona i autobusa jedina lokacija za parking je preko puta NIS-ove pumpe - ako ima mesta.
 
Sve u svemu ispada da za sada ima oko 85 mesta za parkiranje što znači da građani nemaju dovoljno parking mesta.
A turisti?
Turisti nam izgleda, za sada, ne trebaju jer nemaju gde da se parkiraju a i boravišna taksa je na samom početku sezone povećana 45% što će sigurno doprineti boljem i bržem razvoju turizma u opštini Brus.

Da li opština Brus turistima šalje poruku:
Brus: Zabranjeno zaustavljanje i parkiranje?

N.Miljković

Share

Komentari   

 
+1 #4 Starosedelac 18-01-2014 18:05
Nevorovatno,u Brusu ima pet puta vise saobracajnih znakova,nego djaka prvaka!!!!!
Citat
 
 
+3 #3 mi za brus ? 12-01-2014 12:31
Molim sve poseotioce sajta I sve gradjane da mi pojasne,gde da prolaze pesaci kada su trotoari postali parkiralista I gde parkirati vozila kad padne veci sneg ?ko je i zasto angazovao privatnu firmu za projekat I izvodjenje radova I napisite koliko kosta ovo optinu Brus gradjane.Molim vas posto opstinari imaju parking u opstinskom dvoristu za svoje privatne automobili sta ostali Ko zna od opstinskog.ruko vodstva da nema mesta za parkiranje neka se javi ?
Citat
 
 
+6 #2 ja 11-01-2014 14:19
ko ce normalan krenuti do centra i parkirati ispred Doma Starih?? ili objasniti strancu gde je Omladinska??? u gradu moze cca 10 auta da stane u Kralja Petra I...bez namere da nekog vredjam, ali kakav rukovodeci kadar-dobro da nisu stavili zabranjen ulaz u Brus....bruka.. .nadleznima izgleda nije poznato koliko koristi imaju samo od svakog 5og auta koji stane tu na putu za Kopaonik??? a stace iskljucivo u Kralja Petra i Bratislave Petrovic...nece traziti slobodan prostor po gradu...ocigled no je neko prao pare,,,nista novo
Citat
 
 
+10 #1 RilakS 10-01-2014 19:11
Pozdrav svim gradjanima Brusa evo mog komentara na temu gde parkirati auto u Brusu.Bio sam za novogodisnje praznike u Brusu i video da na svakih dvadeset metara stoji po jedan saobracajni znak to nema nigde u svetu cak mislim da mozemo kandidovati opstinu Brus za Ginisovu knjigu rekorda po broju saobracajnih znakova a one koji su ovakvu odluku doneli kandidovati za najvecu glupost u ovom .Mogli su rukovodeci ljudi u opstini zamoliti nekog sa saobracajnog fakulteta da im uradi projekat a ne ovako da se sada gradjani rugaju na sve opstinske funkcionere .Kao prvo ako blokirate ceo Brus sa znakom zabranjeno parkiranje pitam odgovorne kako moze taj grad da funkcijonise kako gradjani mogu svoje elemetarne potrebe da obave pod ovakvom blokadom.Moje licno misljenje da gradjani treba da zaborave na ove znakove i parkirati kao i dosad neka pisu kazne pa cemo na sudu se dokazati da su znakove postavljali ovi iz decjeg vrtica pahuljice.
Citat
 

Dodaj komentar. (Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija sajta ne odgovara za stavove čitalaca iznesene u komentarima. Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.)


Sigurnosni kod
OsvežiPoslednji komentari

English French German Italian Portuguese Russian