Srpski diplomci na obuci u Etihadu

Ocena korisnika:   / 2
NajlošijeNajbolje 

Među diplomcima na obuci u Etihadu i naš sugrađanin iz Brusa, Aleksandar Jeličić (na slici prvi s leva)

 

Beograd -- Domaća nacionalna avio kompanija Er Srbija u saradnji sa kompanijom Etihad ervejz, pokrenula je program obuke iz menadžmenta za mlade diplomce.
Obuka će pripremiti diplomce da se priključe vodećem timu srpskog avioprevoznika.
Osmoro mladih iz Srbije dobilo je šansu da se uključi u prvi krug , a program obuhvata tri meseca intenzivne teorijske obuke u učionici, gde će se pripremati za karijere u aviokompanijama.

Oni će biti raspoređivani na radna mesta u okviru timova u kompaniji Etihad ervejz u skladu sa interesovanjima i ličnim planovima za razvoj buduće karijere.

Poslednja tri meseca posvećena su poslovnim projektima, a obuka će se obaviti u savremenom centru za obuku kompanije Etihad ervejz, koji je sertifikovan od strane Međunarodnog udruženja avio prevoznika (IATA).

Program obuke će omogućiti diplomiranim menadžerima da razumeju sve aspekte poslovanja u avijaciji, kao što su služba za klijente, prodaja i marketing, rezervacije, utvrđivanje cena i izdavanje karata, planiranje mreže i reda letenja, finansije i ljudski resursi.

" Uvođenje specijalizovanog programa za menadžment predstavlja deo naše kontinuirane opredeljenosti za stvaranje i osnaživanje rasadnika srpskih talenata za avijaciju, koji će biti od presudne važnosti za naš uspeh u budućnosti", rekao je generalni direktor kompanije Er Srbija Dane Kondih.

On je istakao da je ova obuka još jedan primer partnerskog odnosa u kome su obe strane dobitnici. Etihad ervejz nudi iskustvo kroz svoje vrhunske kapacitete za obuku, globalni pristup menadžmentu u poslovanju i najbolju praksu, čime će omogućiti da Er Srbija izgradi tim profesionalaca svetske klase, rekao je Kondić.

Jedan od diplomaca koji se priključio programu, Filip Milisavljević, rekao je da je ponosan što je deo priče o uspehu kompanije Er Srbija i da će mu obuka omogućiti da stekne iskustvo u ovoj globalnoj, rastućoj i profitabilnoj organizaciji.

Etihad ervejz je dobio petogodišnji ugovor o upravljanju sa Vladom Srbije, koja je većinski vlasnik kompanije Er Srbija.

Uz ovaj program iz menadžmenta za diplomce, Er Srbija trenutno radi i na spektru drugih programa obuke, koji imaju za cilj da stvore kvalifikovani kadar srpskih stručnjaka za aviokompanije, saopštila je Er Srbija.

izvor:b92, foto:Air Serbia

 

 

Share
English French German Italian Portuguese Russian