Osnovana Agencija za regionalni razvoj Rasinskog okruga (VIDEO)

Ocena korisnika:   / 1
NajlošijeNajbolje 

RASINSKI-UPRAVNI-OKRU

Centralna tačka dnevnog reda sednice Saveta Rasinskog upravnog okruga, bilo je osnivanje Agencije za regionalni razvoj Rasinskog okruga. Ugovor o osnivanju agencije potpisali su gradonačelnik Kruševca i predsednici opština Aleksandrovac, Brus, Varvarin, Ćićevac i Trstenik.

Jednoglasno, za vd direktora imenovana je diplomirani ekonomista iz Kruševca Sonja Jevremović, koja je od 2002. do ove godine radila u Regionalnom centru za razvoj malih i srednjih preduzeća. Po prvobitnoj sistematizaciji agencija će imati 5 zaposlenih, a prvi zadatak biće dobijanje akreditacije, kako bi mogla da aplicira za sredstva iz budžeta Republike Srbije i IPA pristupnih fondova. Sedište agencije biće na uglu ulica Dragomira Gajića i Dušanove, na mestu nekadašnjeg Centra za razvoj malih i srednjih preduzeća.

Prve dve godine, lokalne samouprave imaće obavezu da plaćaju članarinu, nakon čega će agencija nastaviti samostalno da funkcioniše. Ipak, prema rečima načelnika Rasinskog upravnog okruga, Branislava Vesića, ukoliko ne bude profitabilna, agencija će nakon tog roka prestati da postoji. U Srbiji je do sada formirano 11 agencija ovog tipa.

Gradonačelnik Kruševca Bratislav Gašić pozdravio je osnivanje Agencije, istakavši da je dobar trenutak da se mnoge političke stvari ostave po strani i da Kruševac pomogne opštinama iz okruga. Potpisivanju ugovora i osnivačkoj skupštini prisustvovao je i zamenik gradonačelnika, Siniša Maksimović.

izvor:rtk.rs

Share
English French German Italian Portuguese Russian